петак, 14. јул 2023.

Zlu ne trebalo

   

Da kucnem u drvo, nisam sujeverna. To što svaku noć stopala moraju da mi budu pokrivena, to ti objasni čudovištu ispod kreveta da nisi sujeveran. Istina, ustanem ujutru obavezno na desnu nogu (pisala sam o tome već - desna noga, desna papuča, onda leva). To nije sujeverje, taman posla, to je samo za svaki slučaj i za vaše dobro. Da ne budem nadrkana, da ne prizivam, šta ja znam. Recept za instant sreću. Kad jednom budem imala sto godina i pitaju me "Koji je vaš recept za dugovečnost?", kazaću "Nisam imala jeda. Zato što sam ustajala na desnu nogu. I rakija. Zato što to kažu svi koji dožive sto godina". Ne verujem ti ja u te bapske priče. Jednom su mi u srednjoj školi kazali noć pre Vidovdana staviš muške čarape ispod jastuka i sanjaćeš za koga ćeš se udati. Stavila ćaletove čarape, sanjala vrata. Nisam se udala za vratara. Doduše, večito se nešto koljem sa nekim izbacivačima, moguće da sam nešto zajebala kod vračke. Možda ne rade čarape sa kojima si u krvnom srodstvu. Ili zato što nisam sujeverna, mora da je to. Priznajem, umela je mama da baci za nama kantu vode kad počinje školska godina, za sreću. Umeli smo i da čučnemo kad vrane lete, da ne dobijemo keca. Zato što svi... Nisam sujeverna nego sam povodljiva... Kud svi Turci...

    Jednom me usrala ptičurina na bankomatu! Mislila sam to je to, velika ptica, veliko govno, velika sreća, još na bankomatu - veliki novci! Ništa o'tog! Valjda nisam dovoljno jako verovala!
I to što se vratim triput da sve pozatvaram, poisključujem, što idem samo sa jedne strane stepeništa, zatvaram fioke i ispravljam otirače celom komšiluku da se ne bi desio smak sveta, to isto nije sujeverje, to je ocd.
     Na stranu to što pljunem triput i vratim se tri koraka unazad kad mi crna mačka pređe put (ako ima sveta, onda to sve uradim "u sebi"). To je samo da ispoštujem mačku, da ne pomisli kako je ne shvatam ozbiljno (da l' su ista pravila i kad je mačak ili mora isključivo mačka?). Pazim uvek i na ono ogledalo u hodniku da ga slučajno ne zakačim guzicom dok prolazim pa razbijem. Pupupu, daleko bilo, nisam sujeverna, nego gde ću da nađem pripadnicu romske nacionalne zajednice voljnu da sa mnom spolno opšti samo da bi mi poništila sedmogodišnju nesreću?! Ne samo da nisam sujeverna, nego sam i woke! Ok, ne perem veš na svetac, pljucnem tu i tamo da ne čuje zlo, al' to je samo za svaki slučaj.
     I sve to nekako... Al' kad kažeš da je i promaja samo sujeverje, ne samo da ću se ja sablazniti, nego ćeš razgneviti sve babe ovog sveta! Pušti đavola! U ime svih ukočenih vratova, začepljenih ušiju i krmeljivih očiju, ne zajebavaj se s promajom! Pupupu!

Нема коментара:

Постави коментар