четвртак, 30. новембар 2023.

Pismo Deda Mrazu

 

Dragi Deda Mraze,

    Baba Mraze. -ice. They. It. Jebote! Pardoniraj moj francuski! Žao mi je što ti nisam ovo pismo poslala na proleće, kad i sav normalan svet, a ne sad kad je već na redu kolekcija proleće-leto 2025. Za ovu godinu želela bih da ti ovo pismo stigne. I da meni stignu sve one stvari sa alija što sam još onomad naručila. Nadam se da tvoji irvasi nisu u štrajku. I da se neće uvrediti što ih nazivam irvasima.

    Ove godine bila sam dobra i politički korektna. Što se politike i njenih aktera tiče, poželela sam im da crknu svi u paketu, što je, priznaćeš baš korektno. I konkretno! Kad je u pitanju korektnost itself, evo ne znam bogami. 'Oću ja, jako 'oću, al' više nisam sigurna kako čoveku reći da je čovek, a da ga ne uvrediš. I ti deda/baba/gospođo/popuni prazno mesto Mraze, ako se identifikuješ kao prolećna rosa a ne kao mraz, slobodno zanemari ovo moje pismo i molim te nemoj se uvrediti. Znaš, u nas Srbalja ti je tek specifična situacija. Sve mi prihvatamo i novo i drugačije. Pod uslovom da ti to u tvoja čet'ri zida. Ništa ti to nemoj lično, nego kakav bi to deseterac bio: Đumbir piju Novak i Radivoj, na slamčicu iz staklene tegle, a kod Bosne, kod vode studene, zavezali na glavu punđice, ašikuju sve van četri zida i nemaju ni srama ni stida... Jebiga, ne ide.

    Oj, vojvodo Deda Mraze (a, vidiš kako odma' bolje zvuči, testosteron level beskonačno), ako dobiješ ovo pismo i smatraš da nisam bila dobra ove godine, moram ti reći da to uopšte nije korektno sa tvoje strane. Nije u redu da osuđuješ. Mislila sam da si to već naučio na časovima samokontrole i lajfkoučingu. Tvoje je da doneseš poklone, podjednako svoj deci. I nemoj da mi kažeš da ja nisam više "deca", to me vređa, ja se identifikujem kao "deca". Kao "dobra deca". I izvini što ti ja sad solim pamet i objašnjavam šta je "tvoje". To nije u redu od mene. Nadam se da se nisi uvredio. Molim te donesi mi neki poklon, ako želiš. Ne bilo ti zapoveđeno. Ako je ovo mobing, onda ne moraš. Hvala ti. Izvoli bonus. Ako te to ne vređa, zato što možda se ne prodaješ za pare... Au, čoveče! Leptire, jednorože, majko mila, daj da razmišljam o postanku svemira, lakše je!

    Dragi kakogodsezvao ili identifikovao, please disregard ovo moje pismo, trebalo je da bude poslato psihoterapeutu...

    Da si ti meni živ i zdrav sto godina (ili koliko već vizualizuješ) pa kom obojci tom i Džeri... Ajd! 

Нема коментара:

Постави коментар