среда, 24. март 2010.

Ceo svet obiđoh, a Jagodinu nigde ne nađoh!

Upitan da li je baš na ovaj dan morao da pravi spektakl sa muzikom i žirafom, Palma je odgovorio pitanjem:

- A šta je danas? Press

Gospodine Kokose, kako ne znate, pa danas je dan kada ste dobili žirafu, da naglasim NA POKLON od dotičnog nam Mileta, vašeg dugogodišnjeg prijatelja. Čovek imao viška 300.000 eura, koji su se vremenom pretvorili u 45.000, pa k'o veli, 'ajd' da poklonim ja drugaru svom jedno grlo, da proslavimo 11-godišnjicu temeljnog uništavanja ove već uništene zemlje.
Prvu žirafu u Evropu je doneo Julije Cezar 46. godine pre nove ere. Sledeći po važnosti, ako ne i važniji - Dragan Marković-Palma. Tako je u Jagodinu stigao/la Jovanča (još nije sasvim jasno kog je pola novi stanovnik, pa ćemo ga u daljem tekstu oslovljavati sa "on") i svojim dolaskom na scenu očigledno poslao ćurana u zapećak.
Sećate se kako smo nekad dočekivali sportiste i slavili njihove uspehe? Niste valjda zaboravili kad smo bežali iz škole da dočekamo košarkaše, ko ispred Skupštine, ko ispred ekrana i skandirali "Mi imamo svoga Boga, on se zove Bodiroga"?! Bila su to vremena! Danas, nekoliko hiljada građana na sličan način je dočekalo ŽIRAFU! Pored luksuznog tretmana koji je dobio u avionu (upravo sam saznala da je ipak žirafaC), Jovanču su svečano dočekali Palma i Mlađo, srećni i ponosni što je konačno tu! Ostali visoki funkcioneri bili su preokupljeni obeležavanjem godišnjice bombardovanja Srbije, sram ih bilo, nisu mogli doći da ispoštuju našeg gosta!
Žirafa je Jagodini bila i više nego neophodna. Glavni izgovor su deca, koja do sada nisu mogla normalno da žive jer nemaju ovu plemenitu životinju. Sada kad su im svi uslovi za život i školovanje ispunjeni, mogu mirno da uživaju u ovom poklonu svog brižnog gradonačelnika. Postavlja se pitanje koja će to sledeća životinja biti, da li postoji neko ko bi mogao da zameni novu (mogu slobodno da kažem) gradsku maskotu! Ko zna, možda čika Palma iskopa i nekog preživelog dinosaurusa, ipak će on uraditi sve za dobrobit svog grada. Do toga dana Jagodini i celoj Srbiji zajedno sa njom ostaje da organizuju svirku na kojoj će sa Betovenom kao glavnom zvezdom da proslave ovaj dan koji će zauvek ostati u našem sećanju! Tim povodom neka svako ispred svoje kuće zasadi jednu palmu - simbol humanosti i dobre volje gradonačelnika Jagodine i ne zaboravimo, njegovog darežljivog druga Mileta! Što se tiče Jovanče, nadajmo se da će da poraste veeeeliki i iskreno mu želimo da dogodine ne postane suvi vrat!