петак, 29. јул 2022.

Uvek samo neophodno

   


 "Kako su ljudi blesavi što kupuju gluposti! Ja nikad ne trošim pare na nešto što mi ne treba", razmišljam dok istovremeno kružnim pokretima zdušno utrljavam losion od puževe sluzi u desni guzni obraz. Kako misliš "ne radi"? Evo piše "prii-jaa-taaan osećaj hlađenja znak je trenutnog i intenzivnog delovanja". Stvarno hladi! Doduše ne baš tako prijatan osećaj, više je onaj "konjska mast" osećaj istovremenog peckanja i hlađenja, ali rekla bih da to znači da radi još bolje. Najbolje deluje ako redovno vežbaš, piješ samo vodu, spavaš dovoljno sati i ne jedeš džank. Zapravo ne jedeš, tačka. Praktikuješ san gejzing. Kad nije prejako sunce. Ako jeste, a tvoje telo baš žudi za D vitaminom, ni slučajno nemoj zaboraviti sanskrin. Faktor osamsto, dooobro utrljati, isto kružnim pokretima, u smeru kazaljke na satu. Obrnuto ne radi. Osim ako si levoruk/a, onda kupiš posebno kremu za levoruke, koja se utrljava obrnuto.

     Dobijam mini napad panike kad me "tresne po glavi" šta se sve nalazi u ova tri kvadrata mog kupatila - gel za umivanje, pena za umivanje, micelarna voda, druga micelarna voda. Krema za podočnjake, krema za dan, krema za noć, nešto što radi isto kao krema ali nije to nego to treba da namažeš pre nego što staviš kremu (a posle umivanja). Kaže da ima hiljade molekula. Sjajno, onda ne može da ne valja, molekuli su kul. Četkica za zube sa mikrovlaknima, dopire i do najzabačenijih, zaboravljenih delova vaše usne duplje. Četka za kosu od dlake divlje svinje, sa keratinom, of kors. Za svaki deo tela poseban piling i posebna maska, jer ako npr. staviš na stopala piling za lice, mislim da može da ti se osuši stopalo. I otpadne. Krema za ruke, krema za noge, ulje, suvo ulje, ulje sa šljokicama, ulje sa još sjajnijim šljokicama od tek pomuženog jednoroga i gomila nečega što izgleda neverovatno jestivo, pa su napisali "ne jedite ovaj proizvod. Ako ga slučajno pojedete, pljunite jako, isperite usta hidrogenom (ne gutajte) i obratite se najbližoj mentalnoj ustanovi". 

     Da ne nabrajam dalje, mislim da već imam blagi šlog, pravdam se time da je to sve zapravo samo literatura, a i učenje jezika nije na odmet - "bagno schiuma di bellezza"! Vidiš? Tako sveže edukovana i znatno pametnija, upotrebim wc papir sa ukusom breskve, operem  ruke sapunom od cveta madagaskarske vanile i slatke klementine. 

    Mažem mast i sitnu papriku (dimljenu) na zdrav lebac od raznog zrnevlja, bez glutena i bez parabena (znam, al' rimuje se, jače je od mene) i ponosno potvrđujem - nikad ne kupujem ono što mi ne treba.