недеља, 7. август 2011.

Eat my click!


-Želite li da povežete svoj frižider sa fejsbuk profilom? -Confirm! -Čestitamo, vaš frižider i profil su povezani, od sada će svi vaši prijatelji dobijati notifikacije svaki put kad uzmete svoju dozu slanine, a svaki prekomerni zalogaj pojavće se i na "houm pejdžu" vaših šesnaest hiljada poznanika.

Moram da priznam, nisam ja protivnik fejsbuka. Naprotiv, i sama vrlo često u trenucima dokolice uhvatim sebe da nekontrolisano klikćem po "home" dugmetu, u prazno, sve dok se ono ne izliže i ne istrca se nokat improvizovane "miš-ruke". Desi mi se često i da zalutam po profilu neke "random" osobe, pogledam s vremena na vreme i slike kompletnog sanitarnog čvora mlađe ženske fejslend populacije... Nije to ni loše... Možeš nešto i da naučiš! Ja sam, na primer, zapazila da najveći broj tinejdžerki ima kupatilo sa zelenim pločicama i sivim detaljima - možda će to biti od koristi, kad se bude pisala nova istorija. I mi smo učili o onim rimskim kupatilima (rimska, je l', nikad mi istorija nije bila jača strana!)... Ponekad se zajebem, pa i sama stavim neki status/pesmu/komentar... Tad uglavnom nailazim na odobravanje muškog dela svojih prijatelja i "imagine" prijatelja... Sa druge strane, verujem da to vrlo često izaziva zgroženo prevrtanje očima (uz propratne efekte blagog povraćanja) ponosnih vlasnica pomenutog mokrog čvora, kojih, moram da priznam, i nemam previše na spisku stvarnih i izmišljenih poznanika (pitam se zašto).

U svakom slučaju, poenta cele ove fejsbuk-sage je u tome da je danas sve postalo povezano sa ovom, socijalno-asocijalnom mrežom, što je, moram priznati, počelo pomalo i da me plaši. Svojevremeno sam napravila i Skajp (ne pokušavajte da me tražite na pomenutom), samo za "najbližu familiju"... I jednom, ulogujem se ja, kad ono "Da li želite da povežete skajp sa fejsbuk nalogom?" Pa, koji će mi to moj?? Da četujem sa sobom? "De si fejsbuk Branislava?" "O, de si brate, šta ima na skajpu?" Bolesno! Ustanem ujutru, onako grogi, teturam se do kompa, pokušavam da čitam novine...kad ono "Povežite se sa fejsbukom", "Komentarišite vest preko fejsbuka", "Vaš omiljeni medij od sada i na fejsbuku"... Ma jeb'o vam on mater! Samo čekam da mi se još na šolji prve jutarnje pojavi ono "share" dugmence i to je vrhunac! Ne, ne želim da podelim svoju kafu sa svojim fejsbuk prijateljima! Fuck off!
Dragi moji prijatelji, stvarni i "kaobajagi", volim ja vas sve (neke više, neke manje), ali da prostite, neću da podelim sa vama ono o čemu sam sa nekim pričala preko skajpa, neću da vam kažem kad sam bila u wc-u (al' ne da se slikam), a ako sa nekim moram da podelim (pardon, "šerujem") kiflu kad krenem na pos'o, preferiram da to uradim onako kako dolikuje, kako su nas učili u još vrtiću... U suprotnom... pogledati u naslovu!